KILIÇDAROĞLU KİMSEYİ İNANÇLARI, KİMLİKLERİ VE YAŞAM TARZI NEDENİYLE BİRLİKTE BULMAYACAĞIZ
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yörük Türkmen Çepni Kongresi’ne katıldı. Kılıçdaroğlu Bu kadim kültürü yaratan atalarımız bize güzel bir miras bırakmışlardır. Bu mirası gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Bu hoş kültürün bir özelliği daha var. Kin ve nefret içermez. Nefret ve öfke insani bir kavram değildir. Kin ve öfkeyi geride bırakıp, geleceğe umutla bakacağız. Herkesi kucaklayacağız. Kimseyi inancından, kimliğinden ve yaşam tarzından dolayı ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız ve evrendeki tüm canlıların haklarını ve kanunlarını koruyacağız.
Yörük Türkmen Çepni Kongresi Maltepe etkinlik alanında gerçekleştirildi. Kurultaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çeşitli dernek ve federasyon temsilcileri katıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’na konuşmalarının ardından kaftan takdim edildi.
TÜRK KÜLTÜRÜ DÜNYAYA YAYILIYOR
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Türk dünyasının en büyük ve en değerli şehri olduğunu belirterek, “Sadece bizim tarihimizin değil, dünya tarihinin de en önemli liderlerinden biri olan Fatih Sultan Mehmet Han, bizlere emanet etmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü tarihinin tek işgalinden kurtarmak.İstanbul’da sizlerle buluşuyoruz.Bu nedenle kongreye ev sahipliği yapan bu şehirden çıkacak sonun millete çok değerli mesajlar vereceğini hissediyorum. Türk dünyası Türk coğrafyası dünyanın dört bir yanına yayılmıştır.Orta Asya’dan yola çıkan Türk boyları binlerce yıl coğrafyaları gezerek kimliklerini ve kültürlerini bu coğrafyalarda yaşatmışlardır.Bugün kardeşliğimizden bahsediyoruz. Farklı coğrafyalarda yaşayan, aynı kültürü taşıyan, aynı soydan gelen milyonlarca insanla binlerce yıldır devam eden bir süreç” dedi.
ONU KIZGIN BIRAKIP GELECEĞE UMUTLA BAKACAĞIZ
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:
Bu topraklarda aydınlanma 13. yüzyılda Horasan’daki azizlerle başlamıştır. Anadolu’ya gelip yerleştiler. Anadolu kültürünü genişlettiler. Sadece Anadolu değil, Balkanlar da uzandı. Güzel Türkçemizi ve kültürümüzü dünyanın her yerine götürdüler. Bu kültür kadim bir kültürdür. Bu kültür aynı zamanda dilimizi de unutturmayan bir kültürdür. Karacaoğlan bundan yüzlerce yıl önce yaşadı ama bugün ne dediğini hepimiz anlıyoruz. Bundan dolayı bu kadim kültürü yaratan şehitlerimiz bize güzel bir miras bırakmışlardır. Bu mirası gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Bu hoş kültürün bir özelliği daha var. Kin ve nefret içermez. Nefret ve öfke insani bir kavram değildir. Kin ve öfkeyi geride bırakıp, geleceğe umutla bakacağız. Herkesi kucaklayacağız. Kimseyi inancıyla, kimliğiyle, yaşam tarzıyla ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklayacak, evrendeki tüm canlıların haklarını ve yasalarını koruyacağız. Kainatın adalet üzerine inşa edildiğini kimse unutmasın. Horasan ve Horasan azizlerinin günümüze kadar bizlere bıraktıkları hoş kültürün temeli de adalettir. Dolayısıyla adalet kavramını büyütmek ve peşinden koşmak zorundayız. Biliyoruz ki dünyanın pek çok yerinde Türk kökenli çok sayıda insan haksızlığa uğruyor. Onları olabildiğince dile getiriyoruz. Ancak burada değerli olan, kendi kültürümüzü sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde büyütmek ve yaşatmak zorunda olmamızdır.
ALTI LİDER TÜRKİYE’NİN DEMOKRATİKLEŞMESİNİ İSTİYOR
Seçim sürecinden geçtiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Bundan kesinlikle emin olun. Bu topraklarda yaşayan ve vatanını seven hiç kimsenin umutsuzluğa hakkı yoktur. Umutsuzluğa değil, umudu yeşertmeliyiz. Birlikte çalışmalıyız. Birlikte çalışmaya başlayın, göreceksiniz ki Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yok. Altı lideriz birlikte. Altı lider Türkiye’nin demokratikleşmesini istiyor. Biz bununla uğraşıyoruz. Ortadayız ve beraberiz” dedi. , “Masa altı veya masa üstü gibi telaffuzların hiçbirine inanmayın kırılacak.”